מכובדיי,

היום אנחנו מנציחים את בני העיר שמחה ויצחק גולן זיכרונם לברכה. שמחה נפטרה בשנת 2010, והיא בת 90. יצחק נפטר בשנת 2001, והוא בן 80.

שמחה ויצחק עלו מלוב בשנת 1949 וגידלו משפחה לתפארת, בת שישה ילדים, כאן בשכונת נווה עמל. הם היו הבעלים של תחנת ממכר הלחם הראשונה בשכונה, אשר סיפקה יותר מ-1,000 כיכרות לחם ביום, ובין היתר, חילקו לחמים בחינם לכל מי שידו אינה משגת.

יצחק היה חזן בית הכנסת "בית אל" בנווה עמל, היה חבר במועצה הדתית ותרם רבות לעיר ולתושביה. הוא היה מלמד ילדים דרשות לבר מצווה, ובנוסף הקדיש את מיטב זמנו ללמד ילדים עם מוגבלויות. 

במלחמת יום כיפור, יצחק אסף כסף עבור תושבים נזקקים, והיה מסתובב ברחובות העיר וזועק - "צדקה תציל ממוות". שמחה היתה תמיד עזר כנגדו, ודאגה גם היא - לסייע ולתת לכל נזקק ולכל אביון, ועשתה זאת בדרכה הצנועה והשקטה. שמחה היתה אמא וסבתא טובה שעטפה את משפחתה בהמון חום ואהבה.

כאלה היו שמחה ויצחק - אוהבי אדם ומלאי שמחה, אנשי דת ורוח, בעלי נתינה אין סופית, רוחב לב וערבות הדדית, הקדישו את חייהם למען הקהילה והחברה, והתושבים החזירו להם אהבה גדולה.

אני מקווה שכיכר הלחם שנושאת את שמם של שמחה ויצחק זיכרונם לברכה, תהווה עבורכם, בני המשפחה והחברים, מקום שבו תוכלו למצוא מְעַט נחמה.

יהי זיכרם ברוך.